ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Driven: Με το Honda Civic Type R στο Χολομώντα

Όπλο… αυτή είναι η πρώτη λέξη που μου έρχεται στο μυαλό μετά από μια σύντομη αλλά γεμάτη οδηγική εμπειρία με το ολοκαίνουριο, τουρμπάτο, Honda Civic Type R. Είναι όπλο όσο ποτέ άλλοτε, ένα αγωνιστικό που τολμάει και φοράει πινακίδες κυκλοφορίας, ανακατεύει την τράπουλα και επαναφέρει τη… φτερούγα!

Με το Honda Civic Type R "πυροβολούμε" στην παλιά διαδρομή ράλλυ "Γαλάτιστα", στη Χαλκιδική.

Η προσμονή για να γνωρίσω και να οδηγήσω το νέο Civic Type R ήταν μεγαλύτερη από το αναμενόμενο. Ίσως το γεγονός ότι έχουν ειπωθεί πολλά για το ιαπωνικό hot-hatch, ίσως το ότι για πρώτη φορά είναι turbo και μάλιστα ισχυρότερο από οποιοδήποτε μοντέλο Type R, ακόμη και από το NSX Type R, ίσως γιατί μου έλειψαν οι “φτερούγες” των STi και Evo στην Ελλάδα της κρίσης. Με 310 ίππους, αυτό είναι το πιο ισχυρό μπροσθιοκίνητο αυτοκίνητο στην αγορά, εξελιγμένο και ρυθμισμένο στο Nurburgring και πρακτικά το ταχύτερο FWD εκεί μέσα (δεδομένου ότι το Golf GTI Clubsport S είναι μια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής). Και είναι “δικό μου” για λίγη ώρα, μέσα σε ένα σφιχτό οδηγικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει μια “ειδική διαδρομή” στην ευρύτερη περιοχή του Χολομώντα, του βουνό των ράλλυ δίπλα στη Θεσσαλονίκη.

Είναι ένα αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες, που έφτασε στην Ελλάδα από την επίσημη αντιπροσωπεία της Honda με σκοπό να δοθεί η ευκαιρία σε δημοσιογράφους να ζήσουν την εμπειρία πίσω από το τιμόνι του νέου Type R. Ευχαριστώ Γιώργο Παππά, Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας της Αδελφοί Σαρακάκη, που μπήκες στη διαδικασία να φέρεις -έστω και για μισή ημέρα- το αυτοκίνητο οδικώς από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για να το γνωρίσουμε, να το οδηγήσουμε και να συζητήσουμε γι αυτό. Αρκετά όμως με τα προκαταρτικά… ήρθε η ώρα να καθίσω στο κόκκινο μπάκετ και να κατευθυνθώ από τον Άγιο Πρόδρομο Χαλκιδικής προς την παλαιά ειδική διαδρομή ράλλυ “Γαλάτιστα”. Μια μέτρια διαδρομή, ανεπαίσθητα ανηφορική με μέτριες και κλειστές στροφές για περίπου 8 km.

Ένα σφηνάκι αδρεναλίνης και μόλις έχω καθίσει στο μπαρ και έχω παραγγείλει…

Υπερβολικό...; Ίσως, αλλά μη γελιέστε... αυτό είναι πιο κοντά σε ένα αγωνιστικό παρά σε ένα αυτοκίνητο δρόμου.

Ο χρόνος είναι πολύ πιεστικός παράγοντας οπότε και αφήνουμε όποια δευτερεύουσα λεπτομέρεια κυριολεκτικά να πάει χαμένη. Μένουμε στην αίσθηση του καθίσματος που σφίγγει καλά το σώμα, στο μικρό flat bottom τιμόνι, στον μαγικό διακόπτη +R στο ταμπλό (θα μιλήσουμε αργότερα γι αυτόν) και στην οθόνη πληροφοριών που παρέχει δυνατότητες χρονομέτρησης, μετρήσεων δυνάμεων G, πίεσης turbo, θερμοκρασία νερού, πίεση λαδιού και θερμοκρασία λαδιού. Η θέση οδήγησης είναι χαμηλά σε σχέση με τα απλά Civic και το νιώθεις. Εδώ βέβαια ρόλο παίζει και το γεγονός ότι το κάθισμα είναι πιο λεπτό αλλά και πιο χαμηλά στο δάπεδο, κερδίζοντας ούτε λίγο ούτε πολύ 30 mm. Χαμηλότερα είναι και το τιμόνι, επιτρέποντας μου επιτέλους να βλέπω καλύτερα τις ενδείξεις στο επάνω μέρος του πίνακα οργάνων, ένα σημείο που με είχε ενοχλήσει οδηγώντας παλαιότερα τις απλές εκδόσεις του Civic. Με κόκκινες ραφές και σημάδι ευθείας αν μη τι άλλο με βάζει στο κλίμα γι αυτά που θα ακολουθήσουν.

Πολεμικό είναι το εσωτερικό του Type R, με λεπτομέρειες που σε βάζουν απευθείας στο κλίμα.

Στον ανοιχτό δρόμο, όπως η φαρδιά κατηφόρα από τον Άγιο Πρόδρομο προς το χωριό Γαλάτιστα, το Civic Type R είναι σε θέση να καταπιεί τις ανοιχτές καμπές. Ακόμη και με πατημένη 5η και ταχύτητες πολύ πάνω από το αυτόφωρο. Η αεροδυναμική στις υψηλές ταχύτητες είναι σημαντική, γι αυτό το λόγο και τίποτε στην εξωτερική σχεδίαση του δεν έχει αφεθεί στην τύχη. Ούτε έχει γίνει για εντυπωσιασμό, ασχέτως αν όλοι στο δρόμο σε δείχνουν με το δάχτυλο.

Η σωστή εκμετάλλευση της ροής του αέρα διασφαλίζει αρνητική άντωση, πιέζοντας με λίγα λόγια το αυτοκίνητο στο δρόμο και στους δύο άξονες. Η πίσω “φτερούγα” όσο καγκούρικη και αν φαίνεται με τα κάθετα πτερύγια που θυμίζουν μαχητικό αεροσκάφος, κάνει σοβαρή δουλειά προσφέροντας πολύτιμη πίεση στον πίσω άξονα. Από την άλλη, ένα σωρό άλλες λεπτομέρειες φροντίζουν για την σωστή ψύξη και διαχείριση του θερμού αέρα από τα φρένα και τον κινητήρα. Εδώ το ρόλο τους παίζουν οι επάνω και κάτω αεραγωγοί εμπρός, οι εξωτερικοί αεραγωγοί επάνω από τους τροχούς αλλά και τα φαρδιά εμπρός φτερά που παρέχουν εξαερισμό στον κινητήρα. Από όπου και να το κοιτάξεις το Type R ανακαλύπτεις και κάτι καινούριο… κάτι που βέβαια σε κάποιους θα μπορούσε να θεωρηθεί και αισθητικό overkill.

Μεγαλύτερη σημασία έχει όμως το ότι έχω βγει από την εθνική οδό, πέρασα το χωριό Γαλάτιστα και βρίσκομαι στην εκκίνηση της ομώνυμης ειδικής διαδρομής. Κάθομαι στη θέση του οδηγού ενός Honda Civic Type R με turbo κινητήρα 310 ίππων, κίνηση εμπρός και αληθινό μπλοκέ διαφορικό! Όνειρο ζω μη με ξυπνάτε… και φύγαμε! Δεδομένου ότι έχω οδηγήσει το αυτοκίνητο μόλις για 5 λεπτά και έχω γράψει 10 km κυρίως σε ευθεία, μπαίνω στην “ειδική” διερευνητικά και φυλαγμένα. Μην εκτεθούμε κιόλας…

Πριν συνεχίσουμε στις οδηγικές εντυπώσεις δείτε το video από τη σύντομη οδηγική μας γνωριμία στη Γαλάτιστα:



Από την πρώτη στροφή έχω το feeling που θέλω. Το αυτοκίνητο είναι συμμετοχικό, με βοηθά και με κάνει να πηγαίνω πιο γρήγορα. Τιμόνι κινητήρας και κιβώτιο σε μια αρμονική λειτουργία μου μιλούν πραγματικά, με τον κινητήρα κυρίως να υπενθυμίζει ότι είναι turbo, με “φτερνίσματα” στο πάτα-άσε σαν βελτιωμένο Lancer Evo.

Οι Ιάπωνες άργησαν να μπουν στο χορό, όμως ο νέος 2.0 VTEC TURBO έχει ήχο που ξεσηκώνει. Περιττό να πούμε ότι το σύστημα noise canecllation του απλού Civic έχει πάρει πόδι, καθώς θα ήταν αμαρτία να “κόβει” τον ήχο από ένα τέτοιο μοτέρ. Ο κινητήρας είναι άμεσου ψεκασμού και παρέχει μια επίπεδη γραμμή ροπής 400Nm από τις 2.500 έως τις 4.500 σ.α.λ., ενώ παρά το turbo αντέχει να στροφάρει ψηλά, κοντά στις 6.000, με το κόκκινο να αρχίζει από τις 7.000 σ.α.λ.. Ο συνδυασμός ενός υπερσυμπιεστή με τις τεχνολογίες VTEC και Dual-VTC της Honda προσφέρει οφέλη στην απόδοση. Για περαιτέρω βελτίωση της απόκρισης, το σύστημα υπερσυμπίεσης ενσωματώνει μία ηλεκτρονική βαλβίδα ελέγχου πίεσης (wastegate) που προσφέρει μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας στον έλεγχο της υπερπλήρωσης σε σχέση με μία συμβατική μονάδα. Ο υπερσυμπιεστής συνδυάζεται με έμβολα από χυτό αλουμίνιο, αλουμινένια κοκοράκια VTEC, σφυρήλατες μπιέλες και ελαφρύ στρόφαλο για ελαχιστοποίηση του συνολικού βάρους, των διαστάσεων και των περιστρεφόμενων μαζών του κινητήρα.

Τα νούμερα των επιδόσεων επιβεβαιώνουν όλα τα παραπάνω, κάνοντας το Civic Type R το πιο γρήγορο FWD μοντέλο στην αγορά σήμερα. Η επιτάχυνση 0- 100 km/h γίνεται σε 5,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα φτάνει στα 270 km/h. Άξιο αναφοράς είναι το νούμερο των ρύπων, με μόλις 170 g/km, επίδοση εξαιρετική για ένα hot-hatch με αυτές τις προδιαγραφές. Και βεβαίως είναι η κατανάλωση, που σύμφωνα με τη Honda περιορίζεται στα 7,3 lt/100km σε μικτή χρήση εντός και εντός πόλης. Ούτε λόγος για το νούμερο που έγραψε το trip computer στο τέλος της “ειδικής” μας στη Γαλάτιστα, αλλά σύμφωνα με τα λεγόμενα του ανθρώπου που ταξίδεψε Αθήνα-Θεσσαλονίκη και πίσω με νόμιμες ταχύτητες, η μέση τιμή περιορίστηκε οριακά κάτω από τα 9 lt/100km, με τη βοήθεια του cruise control. Όχι και άσχημα...

Η μεγάλη πίσω φτερούγα δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις για πολύτιμο downforce. Και ας είναι καγκούρικη...

Με τους ρυθμούς οδήγησης να ανεβαίνουν στη Γαλάτιστα και το μοτέρ να οργιάζει γαργαλώντας μοναδικά τα αυτιά μου, αντιλαμβάνομαι ότι το αυτοκίνητο είναι απίστευτα γραμμικό. Πατάει εκεί που σημαδεύω, στρίβει με μοναδική άνεση και η ανάρτηση -παρά το γεγονός ότι εκμηδενίζει όποια κλίση στις στροφές- απορροφά μοναδικά τις ατέλειες στο οδόστρωμα. Το μπλοκέ βάζει τη μούρη μέσα στη στροφή σαν να βγαίνει ένα χέρι από το apex και να σε πιάνει όσο εσύ στρίβεις. Αρκεί βέβαια να το εμπιστευτείς και να μείνεις στο γκάζι. Τα ελαστικά του Type R (235/35) είναι μια ειδική γόμα που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Continental, τα οποία και αγκαλιάζουν τις μαύρες ζάντες 19 ινστών με το κόκκινο σιρίτι.

Και βεβαίως είναι η αίσθηση του κιβωτίου ταχυτήτων, με τον κοντό επιλογέα και την αλουμινένια μπάλα να γεμίζει τη χούφτα μου. Μια αίσθηση που χωρίς αμφιβολία είναι η καλύτερη στην ιστορία του Type R, με διαδρομές στα 40mm, όσο και στο NSX-R του 2002. Πέρα από τη χαρά του να αλλάζεις ταχύτητα, ο χρόνος που απαιτείται είναι μικρότερος με ότι αυτό συνεπάγεται σε μια μάχη με το χρονόμετρο. Και για να σταθούμε ακόμη περισσότερο στο γεγονός ότι αυτό είναι ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο για το δρόμο, η Honda φρόντισε να τοποθετήσει ένα ψυγείο λαδιού κάτω από το κιβώτιο, ώστε να προσφέρει απαραίτητη ψύξη σε συνθήκες “μάχης”.

Επανερχόμενος στο μπουτόν +R που φρόντισα να έχω πατημένο καθ’ όλη τη διάρκεια της οδηγικής εμπειρίας, αυτό με απλά λόγια βελτιστοποιεί την απόκριση του κινητήρα και την απόκριση του πλαισίου. Εκτός από τις αλλαγές στον πίνακα οργάνων, το πάτημα του διακόπτη απενεργοποιεί το σύστημα start&stop του κινητήρα, αλλάζει τη χαρτογράφηση για ακόμη πιο άμεση απόκριση στο πεντάλ, κόβει υποβοήθηση από το σύστημα διεύθυνσης και σκληραίνει τις ήδη σκληρές αναρτήσεις κατά 30%. Την ίδια στιγμή το σύστημα ευστάθειας προσαρμόζεται έτσι ώστε να επιτρέψει κάποια ελεγχόμενα γλιστρήματα στο όριο προς όφελος βεβαίως της οδηγικής απόλαυσης. Το αν το Civic Type R “γυρνάει” είναι κάτι που δύσκολα θα ανακαλύψει κάποιος σε δημόσιο δρόμο, ωστόσο η μερικώς απενεργοποίηση του συστήματος σου δίνει την αίσθηση ότι η ουρά βοηθά στο να τοποθετηθεί το αυτοκίνητο με τα τέσσερα σε μια γρήγορη καμπή.

Αναρτήσεις, φρένα και τιμόνι βοηθούν στο να εκμεταλλευτώ και τον τελευταίο από τους 310 ίππους του Type R.

Φτάνοντας στο τέλος της εμπειρίας μου, ο εγκέφαλος πλημμυρίζει από πληροφορίες, ανακατεμένες με ένταση και αδρεναλίνη. Την ίδια στιγμή νιώθω ότι χαμογελάω, η καρδιά χτυπά δυνατά αλλά γλυκά και προσπαθώ να συγκεντρώσω τις σκέψεις, τις εικόνες και τα ερεθίσματα. Τι μένει; Εκτός από τον ήχο του κινητήρα και της εξάτμισης, το γεγονός ότι η δύναμη περνά με εκπληκτικό τρόπο στους εμπρός τροχούς, η μούρη ακολουθεί χωρίς υστέρηση στις εντολές των χεριών και το κοφτερό -σχεδόν αγωνιστικό- τιμόνι. Η εμπρός ανάρτηση Dual Axis Strut (με δύο βασιλικούς πείρους έδρασης) είναι σχεδόν μαγική, βγάζοντας όλη αυτή τη δύναμη σε δύο μόνο τροχούς και χωρίς τραβήγματα στο τιμόνι, άσκοπα σπιναρίσματα ή άλλες παραφωνίες. Είναι ένα αυτοκίνητο που το οδηγείς με τη σκέψη, αφού οι εντολές δεν υστερούν πουθενά. Επιτάχυνση, επιβράδυνση, στρίψιμο… το σκέφτεσαι και γίνεται, πολλές φορές νομίζοντας ότι πας κόντρα στη φυσική. Ακούραστα και τα φρένα της Brembo, με τετραπίστονες δαγκάνες και δίσκους 350mm εμπρός, τους μεγαλύτερους που φόρεσε ποτέ κάποιο Type R.

Επιστροφή στη βάση, cool down για τον κινητήρα και κινούμενος πλέον σε ρυθμούς βόλτας διαπιστώνω πως δεν ακούγεται “τσικ” από πουθενά. Και αυτό δεν είναι ένα απλό Civic Type R, αλλά ένα αυτοκίνητο που έχει διανύσει όλα του τα χιλιόμετρα στα χέρια δημοσιογράφων και στελεχών της Honda, ήρθε από τη Γερμανία οδικώς και ήδη του ήπιαν το αίμα οι καλοί συνάδελφοι στην πίστα των Μεγάρων. Κι όμως, δεν ακούγεται τίποτα! Εντυπωσιακό και συνάμα ένα μικρό demonstration για την ποιότητα κατασκευής.

Ο επίλογος δόθηκε με… σουβλάκια και πολύ κουβέντα, στον Άγιο Πρόδρομο Χαλκιδικής. Κουβέντα που περιελάμβανε μεταξύ άλλων και την εμπορική πολιτική της Honda, η οποία και εισάγει το νέο Civic Type R σε δύο εκδόσεις εξοπλισμού: τη βασική που βλέπετε στις φωτογραφίες μας και τη GT Pack που περιλαμβάνει επιπλέον διάφορα συστήματα υποστήριξης του οδηγού. Οι τιμές ξεκινούν από τις 48.000 ευρώ (δείτε αναλυτικά τιμές και εξοπλισμό των δύο εκδόσεων εδώ), ποσό που μειώθηκε δραματικά με το νέο φορολογικό καθεστώς και την κατάργηση του φόρου πολυτελείας.

τι κι αν το σχεδιαστικό overkill κάνει το αυτοκίνητο δακτυλοδεικτούμενο ακόμη και από τα “παππούδια” στον Άγιο Πρόδρομο;

Και βεβαίως είναι και ο ανταγωνισμός, ο οποίος είναι σημαντικά φθηνότερος κοιτάζοντας τα λιγότερο ισχυρά ευρωπαϊκά hot-hatces (βλ. Leon Cupra 290, Megane R.S.) ή πιο δυνατός και κυρίως τετρακίνητος πάνω-κάτω στα ίδια χρήματα (βλ. Focus RS). Οπότε και θα πρέπει κανείς να μετρήσει τις οδηγικές του ορέξεις και να αποφασίσει αν το Honda Civic Type R είναι το αυτοκίνητο που θα τον κάνει να χαμογελά. Γιατί περί χαμόγελου πρόκειται κατά την άποψη μου και όχι τόσο για απόλυτα νούμερα επιδόσεων. Τι κι αν έγραψε ρεκόρ στο Nurburging και το έχασε για μια “τρίχα” από το Golf GTI Clubsport S, τι κι αν το σχεδιαστικό overkill κάνει το αυτοκίνητο δακτυλοδεικτούμενο ακόμη και από τα “παππούδια” στον Άγιο Πρόδρομο; Είναι ένα αυτοκίνητο που φτιάχτηκε για να πηγαίνει γρήγορα, είναι ένα “όπλο” όσο ποτέ άλλοτε, ένα αγωνιστικό που τολμάει και φοράει πινακίδες κυκλοφορίας, ανακατεύει την τράπουλα και επαναφέρει τη… φτερούγα! Ναι, αυτή τη φτερούγα που τελικά μας έχει λείψει...

Όπου και να κοιτάξουμε βρίσκουμε φτερά, φτεράκια και αεραγωγούς. Να γιατί μας δείχνουν όλοι με το δάχτυλο...


Τεχνικά χαρακτηριστικά
Κυβισμός: 1.996 cc
Ισχύς (hp/rpm): 310/6.500
Ροπή (Nm/rpm): 400/2.500-4.500
0-100 km/h: 5,7 sec
Τελική ταχύτητα: 270 km/h
Μέση κατανάλωση: 7,3 lt/100 km
Εκπομπές CO2: 170 g/km
Βάρος: 1.382 kg (με γεμάτο ρεζερβουάρ)


Τιμή
Honda Civic Type R: 48.000 ευρώ
Honda Civic Type R GT Pack: 51.000 ευρώ


Τα κόκκινα καθίσματα του Type R σε πιάνουν σφιχτά, σχεδόν αγωνιστικά!

Το εσωτερικό είναι πολύ ποιοτικό και στιβαρό, με προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Ο πίνακας οργάνων αλλάζει χρώμα με το πάτημα του διακόπτη +R αριστερά.

Οι ενδείξεις επιτάχυνσης g σου υπενθυμίζουν ότι το Civic Type R είναι ένα μαχητικό δρόμου.

Το μηχανικό μπλοκέ σε συνδυασμό με το εκπληκτικό setup του μπροστινού μέρους βάζουν όλη τη δύναμη στο δρόμο.

Μπορεί να εξελίχθηκε στο Nurburgring ωστόσο σε "ειδικές διαδρομές" το Civic Type R νιώθει σαν στο σπίτι του.

Ακόμη και στις γρήγορες καμπές το bodyroll είναι ελάχιστο έως μηδενικό! Απίστευτο...


Φωτογραφίες: Γιώργος Παπαδόπουλος | gpimages, Honda


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video