ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Χωρίς πρόσφυση: Με τέλη ανά μήνα, Brexit και παρανομίες παντού!

Καλό μήνα σε όλους! Τα μπάνια του λαού ξεκίνησαν, οι δρόμοι προς τις παραλίες γεμίζουν και τα προβλήματα αρχίζουν. Πιστοί στο ραντεβού όπως κάθε Παρασκευή, εξετάζουμε τα σημαντικότερα θέματα της εβδομάδας. Δείτε...


Ξεκίνησαν τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα


Τελικά εκδόθηκε η εγκύκλιος από το Υπουργείο Οικονομικών για την άρση ακινησίας των αυτοκινήτων και πληρωμή των τελών κυκλοφορίας τους με το μήνα, με την προϋπόθεση ότι τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι «καπελωμένα» (Ν. 487/2016 άρθρο 117 παράγραφος 4). Δηλαδή αν κάποιος θελήσει να βάλει στην κυκλοφορία το αυτοκίνητό του για ένα μήνα, θα πρέπει να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας 2 μηνών (2/12). Για δύο μήνες τα 3/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για τρείς μήνες τα 4/12 , ενώ μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα που κυκλοφορεί κάποιος το αυτοκίνητό του πληρώνοντας τα τέλη κυκλοφορίας για όσο χρονικό διάστημα επιθυμεί, δεν μπορεί να το πουλήσει εάν δεν καταβάλει τα τέλη ολόκληρου του έτους. Επίσης ο ίδιος ιδιοκτήτης αυτοκινήτου μπορεί να κάνει χρήση του μέτρου μόνο μία φορά ανά έτος.


Το Brexit και οι αυτοκινητοβιομηχανίες


Το Brexit μεταξύ των άλλων προκαλεί σοβαρό πρόβλημα και σε ορισμένες εταιρείες αυτοκινήτων από τρίτες χώρες, οι οποίες διατηρούν εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων στη Βρετανία. Ο νόμος ορίζει ότι μια εταιρεία εκτός Ε.Ε. μπορεί να εισάγει μόνο το 4% των αυτοκινήτων της στην Ευρώπη. Για τον λόγο αυτό πολλές Ιαπωνικές και Κορεάτικες εταιρείες δημιούργησαν εργοστάσια κατασκευής αυτοκινήτων σε χώρες της Ε.Ε. για να μπορούν να έχουν μεγαλύτερο μερίδιο στην ευρωπαϊκή αγορά. Τώρα με την έξοδο της Μ. Βρετανίας από την Ε.Ε. όσες εταιρείες έχουν εργοστάσια στη χώρα θα έχουν πρόβλημα και κανείς ακόμη δεν γνωρίζει πως θα επιλυθεί αυτό, με δεδομένο ότι το κόστος μιας «μετακόμισης» σε άλλη χώρα της Ευρώπης θα είναι δυσβάσταχτο. Ίδωμεν…


Έντονο κυκλοφοριακό στη Θεσσαλονίκη


Το κυκλοφοριακό πρόβλημα στους δρόμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες γίνεται πιο έντονο. Για παράδειγμα προχθές στην οδό Μητροπόλεως τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα υποχρεώνουν τα αστικά λεωφορεία να κάνουν σλάλομ για να μπορέσουν να διασχίσουν το δρόμο με αποτέλεσμα να υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις που προκαλούν την αγανάκτηση του επιβατικού κοινού. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και στην Καλαμαριά, αλλά και σε άλλους δρόμους της πόλης, όπου η αυθαιρεσία πάει σύννεφο. Και αναρωτιέται κανείς η τροχαία και η δημοτική αστυνομία που βρίσκονται;


Παρανομούν άνετα οι Έλληνες


Οι περισσότεροι Έλληνες οδηγοί είναι καλοί χειριστές του αυτοκινήτου, αλλά παρανομούν με ευκολία, δεν τους τρομάζουν τα πρόστιμα, χρησιμοποιούν το δρόμο με γνώμονα την προσωπική τους εξυπηρέτηση χωρίς να ενδιαφέρονται για τους άλλους. Σταθμεύουν όπου τους βολεύει, δεν σέβονται ούτε κανόνες, ούτε τους άλλους οδηγούς και πεζούς και είναι πολύ ευέξαπτοι. Και αν κάποιος τολμήσει και τους κάνει παρατήρηση, θα ακούσει όλα τα… «γαλλικά». Αυτή λοιπόν η συμπεριφορά των ελλήνων οδηγών μπορεί να αποτελέσει πεδίο μελέτης για τους ψυχολόγους. Και αυτό γιατί ενώ στη δουλειά μας, στο σπίτι μας και στις άλλες κοινωνικές μας συναναστροφές είμαστε άψογοι, όταν πιάσουμε το τιμόνι αλλάζουμε χαρακτήρα και γινόμαστε άλλοι άνθρωποι. Αυτή είναι η διαφορά μας από τους άλλους ευρωπαίους οδηγούς και για να συμμορφωθούμε χρειαζόμαστε ο κάθε ένας από ένα τροχονόμο ξεχωριστά για να μας αστυνομεύει!


Ζητείται παροπλισμένο αγωνιστικό


Ο Α.Ο.Θ. και οι Έλληνες Διασώστες αναζητούν ένα κατεστραμμένο ή παροπλισμένο αγωνιστικό αυτοκίνητο (απαραίτητα με κλωβό ασφαλείας) για την εκπαίδευση των διασωστών στον απεγκλωβισμό πληρώματος. Όποιος γνωρίζει κάποιον που έχει ή κατέχει ο ίδιος ένα και θέλει να βοηθήσει μπορεί να απευθυνθεί στο info@aoth.gr ή στο τηλ. 694 589 7909 κα. Βάσω Σπανδώνη.



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video