ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Γιατί δε μας νοιάζει που η Panamera Turbo έγραψε ρεκόρ στο 'Ring;

Αμέσως μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της νέας Panamera (δείτε την εδώ), η Porsche ανακοίνωσε πως η δεύτερης γενιάς Panamera Turbo των 550 ίππων έσπασε το ρεκόρ του ταχύτερου sedan στο Nürburgring, γράφοντας χρόνο 7 λεπτά και 38 δευτερόλεπτα. Είναι δηλαδή ταχύτερη κατά 1 δευτερόλεπτο από την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Ε και...;

Ταχύτερο sedan στο 'Ring είναι πλέον η νέα Porsche Panamera Turbo.

Πριν αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε πραγματικά πόση σημασία έχει 1 δευτερόλεπτο σε μια τέτοια επίδοση αλλά και το πως αυτό μπορεί να επηρεάσει ή όχι τη θέση της Panamera απέναντι στον ανταγωνισμό, καλό είναι να ξεκαθαρίσουμε το εξής: ούτε η Panamera Turbo ούτε βεβαίως και η Giulia Quadrifoglio είναι αυτοκίνητα πίστας!

Το πιο πιθανόν είναι κανένας από τους ιδιοκτήτες τους να μη τις οδηγήσει μέσα σε μία πίστα, πόσο μάλλον στο Nürburgring. Και βεβαίως κανείς δε θα είναι επαγγελματίας οδηγός εξέλιξης ή ακόμη περισσότερο οδηγός αγώνων. Συνεπώς και δεν υπάρχει σύγκριση εδώ. Είναι δύο αυτοκίνητα διαφορετικά. Μια Alfa Romeo και μία Porsche, δύο τετράπορτα sedan, το ένα σκληροπυρηνικό πισωκίνητο και το άλλο πολυτελές τετρακίνητο business class.

Για να σκάψουμε λίγο ακόμη πιο βαθιά στις λεπτομέρειες, μια προσεκτική ματιά στο video πιο κάτω μας δείχνει incar πλάνα της Panamera όπου με ευκολία διακρίνουμε τόσο το ελαφρύ αγωνιστικών προδιαγραφών κάθισμα οδηγού όσο και ένα πλήρες roll-cage εμπρός και πίσω. Προσέξτε τις εμπρός κολόνες, τα πίσω παράθυρα αλλά και τις "βάσεις για τις κάμερες" στο άνοιγμα της πίσω πόρτας! Από όσο θυμάμαι το press kit της Panamera δεν έλεγε για χρήση cage στο στάνταρ μοντέλο παραγωγής... για να μην πιάσουμε το θέμα για τα "ελαστικά δρόμου" που η Porsche τονίζει. Γιατί και τα π.χ. Michelin Sport Cup 2 νόμιμα ελαστικά δρόμου είναι.

Στιγμιότυπα από το video της Porsche δείχνουν ξεκάθαρα τη χρήση roll-cage στην Panamera του 'Ring...

Μπράβο στην Porsche που έγραψε ένα ρεκόρ, θα βοηθήσει σίγουρα το marketing στην προώθηση της Panamera. Γιατί το 7:38 είναι απλά ένας αριθμός που θα βοηθήσει τους άλλους αριθμούς, αυτούς των πωλήσεων. Ωστόσο, προσωπικά αν είναι να μπω στο Nürburgring με μια Porsche αυτή θα έχει τριψήφια ονομασία που αρχίζει από 9 και τελειώνει σε 11...

Για την ιστορία πάντως, και η προηγούμενη Panamera είχε πάει στο 'Ring όπου έγραψε 7:52. Με cage ή χωρίς δεν έχει σημασία...



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video