ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το νέο Citroen C3 είναι ένα μικρό C4 Cactus

Πιστεύοντας στην επιτυχία του C4 Cactus, η Citroen δημιούργησε και αποκάλυψε επισήμως το ολοκαίνουριο C3, ένα μοντέλο που επαναφέρει τους Γάλλους στη μικρή κατηγορία και ναι, οι ομοιότητες με το Cactus είναι παραπάνω από ορατές.

Αυτό είναι το καινούριο Citroen C3, το νέο μικρό των Γάλλων επιτέλους απόκτησε χαρακτήρα.

Το αποκλειστικά 5θυρο Citroen C3 έχει μήκος 3,99μ., είναι φρέσκο σχεδιαστικά και μάλιστα αρκετά νεανικό χάρη στις πολλές δυνατότητες εξατομίκευσης. Το βλέμμα τραβούν τα τριών επιπέδων φωτιστικά σώματα εμπρός και όπως στο C4 Cactus (διαβάστε τη δοκιμή μας εδώ) υπάρχουν LED ημέρας επάνω στο καπό, φώτα πορείας από κάτω και χαμηλά στον προφυλακτήρα οι προβολείς ομίχλης. Η Citroen μάλιστα υιοθέτησε και και τα πρωτοποριακά Airbumps του Cactus, αυτά τα μαύρα ματ πλαστικά στις πόρτες που κρύβουν μέσα τους αέρα, προστατεύοντας το αμάξωμα από μικροσυγκρούσεις. Ψάχνοντας λίγο περισσότερο στις σχεδιαστικές λεπτομέρειες, βλέπουμε τα τρισδιάστατα πίσω φώτα, τις μαύρες κολόνες που κάνουν την οροφή να "αιωρείται" επάνω από τα παράθυρα, αλλά και τις ματ προεκτάσεις στο τελείωμα των θόλων που παραπέμπουν σε όχημα crossover.

Η εξωτερική εικόνα συμπληρώνεται από ένα χρωματισμό δύο τόνων, με οροφή, καθρέπτες και πλαίσιο γύρω από τους προβολείς ομίχλης να βάφονται σε τρεις διαφορετικές αποχρώσεις. Σύνολικά υπάρχουν 9 χρώματα (Polar White, Perla Nera Black, Shark Grey, Arctic Steel, Ruby Red, Almond Green, Cobalt Blue, Power Orange και Soft Sand) και τρία χρώματα οροφής (Opal White, Onyx Black και Sport Red), προσφέροντας έτσι ένα σύνολο 36 πιθανών συνδυασμών.

Με μήκος οριακά κάτω από τα 4μ. το νέο C3 θα μπορούσαμε να το πούμε και C3... Cactus.

Στην καμπίνα, η εικόνα θυμίζει επίσης έντονα το αδελφό C4 Cactus, κυρίως στα καθίσματα και τα εσωτερικά πάνελ των θυρών, με δερμάτινες χειρολαβές που θυμίζουν βαλίτσα. Σε αντίθεση με το Cactus, το νέο Citroen C3 φαίνεται να έχει στροφόμετρο, ωστόσο και πάλι οι ποτηροθήκες είναι άγνωστη λέξη για τους Γάλλους. Αυτό όμως που εντυπωσιάζει περισσότερο από όλα είναι το ConnectedCAM, μια νέα τεχνολογία που κάνει πρεμιέρα στο C3 και δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να τραβήξει φωτογραφίες από το δρόμο, να τις δει στην οθόνη αφής 7 ιντσών και να τις μοιραστεί στο facebook και άλλα social media. Το car spotting γίνεται πιο εύκολο από ποτέ...!

Το σύστημα διαθέτει μια κάμερα επάνω στο παρμπρίζ, πίσω από τον καθρέπτη, η οποία μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες και HD video με γωνία θέασης 120 μοιρών. Είναι σα να έχουμε δηλαδή μόνιμα μια GoPro στο παρμπίζ η οποία εκτός από το διασκεδαστικό της ιδέας μπορεί να φανεί και εξαιρετικά χρήσιμη σε ένα ατύχημα. Το ConnectedCAM έχει εσωτερική μνήμη 16GB και ενσωματωμένο δέκτη GPS. Ο οδηγός πατώντας ένα μπουτόν βγάζει με ασφάλεια μια φωτογραφία, ενώ το παρατεταμένο πάτημα γράφει video διάρκειας και ως 20 δευτερολέπτων. Στην περίπτωση ατυχήματος, η κάμερα ξεκινά αυτόματα την καταγραφή video ξεκινώντας 30 δευτερόλεπτα πριν το συμβάν και ολοκληρώνοντας 60 λεπτά μετά. Το πως θα καταλάβει αν θα συμβεί ατύχημα για να ξεκινήσει η εγγραφή είναι ένα μυστήριο (βασισμένο στις ενδείξεις των συστημάτων υποστήριξης του οδηγού), αλλά το αποδεικτικό video θα είναι αν μη τι άλλο ένα καλό πειστήριο προς τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Ανάμεσα σε άλλες τεχνολογίες που χρησιμοποιεί το νέο Citroen C3 περιλαμβάνονται τα Lane Departure Warning System, Blind-Spot Monitoring System, Driver Attention Alert αλλά και το Mirror Screen που επιτρέπει τη συνδεσιμότητα των smartphone στην οθόνη 7 ιντσών μέσω Apple CarPlay, Android Auto (από το 2017) και MirrorLink.

To καινούριο C3 θα έρθει με τρεις 3-κύλινδρους βενζινοκινητήρες PureTech. Έναν 1.000άρη 68 ίππων και δύο στα 1,2lt με 82 και 110 ίππους, χωρίς και με τούρμπο, αντίστοιχα. Διαθέσιμες θα είναι και δύο εκδόσεις του πετρελαιοκινητήρα 1.6 BlueHDI με 75 και 100 ίππους. Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, ενω θα προσφέρεται και το αυτόματο κιβώτιο EAT6 της εταιρίας.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Citroen C3 θα γίνει στα πλαίσια της έκθεσης αυτοκινήτου στο Παρίσι, το Σεπτέμβριο.

Η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου Citroen C3 θα γίνει στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού.

Τα ματ προστατευτικά στα φτερά παραπέμπουν σε crossover, ωστόσο θα ακολουθήσει και μια πιο σχετική έκδοση.

Φυστικί... (;) αμάξωμα με λευκές λεπτομέρειες.

Λευκό αμάξωμα με κόκκινες λεπτομέρειες σε οροφή, καθρέπτες, προβολείς ομίχλης και Airbump.

Μπλε χρώμα με λευκές λεπτομέριες.

Οι δυνατότητες εξατομίκευσης συνεχίζονται και στο εσωτερικό του νέου Citroen C3.

Τα καθίσματα στο εσωτερικό μοιάζουν να ήρθαν απευθείας από το C4 Cactus.

Το C3 παρέχει 36 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς.

Στο εσωτερικό παρέχεται δυνατότητα συνδεσιμότητας smartphone με πλατφόρμες όπως το Apple CarPlay.

Το Citroen C3 θα κυκλοφορήσει με τρεις κινητήρες βενζίνης και δύο diesel.

Έντονες οι ομοιότητες του νέου Citroen C3 με το C4 Cactus.



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video