ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Έρευνα: Η χειραγώγηση εκπομπών της VW ίσως προκαλεί 59 πρόωρους θανάτους

vw logo tdi volkswagen clean diesel (3)

Μια νέα έρευνα του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) και του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, θέλησε να μετρήσει την ρύπανση που προκαλούν τα 482.000 αυτοκίνητα της VW στις Η.Π.Α τα οποία εξοπλίζονται με το παράνομο λογισμικό, το οποίο και επιτρέπει στα αυτοκίνητα αυτά, να εκπέμπουν από 10 έως 40 φορές περισσότερες ρύπους σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης, σε σχέση με τις εργαστηριακές δοκιμές.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα πως η πρόσθετη ρύπανση που προκαλούν τα 482.000 TDI αυτοκίνητα της VW στις Η.Π.Α, θα μπορούσε να είναι υπεύθυνη για 59 πρόωρους θανάτους μόνο στην Χώρα της Βορείου Αμερικής, με την έρευνα να συμπληρώνει πως οι πρόωροι θάνατοι θα είχαν κοινωνικό κόστος 450 εκατ. δολαρίων, ενώ αν η VW θα μπορέσει να επιδιορθώσει όλα τα επηρεαζόμενα οχήματα της στις ΗΠΑ μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, θα κατάφερε να αποτρέψει επιπλέον 130 πρόωρους θανάτους.

Η έρευνα επισημαίνει πως οι υψηλές εκπομπές NOx που παράγουν οι TDI κινητήρες της VW αυξάνουν το όζον στην ατμόσφαιρα, με την αύξηση αυτή να είναι υπεύθυνη για το 13% των πρόωρων θανάτων, με το υπόλοιπο 87% να οφείλεται στα αιωρούμενα σωματίδια. Αναλυτικά την έκθεση μπορείς την διαβάσεις εδώ και εδώ.

Στις σχετικές ειδήσεις οι αρχές της Ινδίας ανακάλεσαν 100.000 αυτοκίνητα της VW που εξοπλίζονται με το παράνομο λογισμικό, ενώ τις εισαγγελικές αρχές της Ελβετίας έχουν λάβει περίπου 600 μηνύσεις που σχετίζονται με το σκάνδαλο της VW. Τέλος η VW Αμερικής θα προχωρήσει σε εκπτώσεις στα βενζινοκίνητα και στα plug-in υβριδικά μοντέλα της, ώστε να αυξήσει τις πωλήσεις της, ως αντιστάθμιση της απαγόρευσης των TDI μοντέλων της.



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video