ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Πως χρησιμοποιούμε τις αλυσίδες κατά την οδήγηση σε χιόνι;

Αν και στη χώρα μας τα χιόνια είναι ελάχιστα και οι χιονοπτώσεις διαρκούν μόνο λίγες ημέρες, καλό θα είναι με την έλευση του χειμώνα να έχουμε φροντίσει τη χειμερινή προετοιμασία του αυτοκινήτου μας και στο πορτμπαγκάζ του καλό είναι να υπάρχουν οι αντιολισθητικές αλυσίδες και ένα ζευγάρι γάντια εργασίας.

Τώρα το χειμώνα καλό είναι να έχουμε πάντα μαζί μας ένα σετ αλυσίδες χιονιού.

Γιατί ποτέ δεν ξέρουμε τι συνθήκες θα αντιμετωπίσουμε κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, ιδιαίτερα όσοι πραγματοποιούν εξορμήσεις στη φύση και σε ορεινές περιοχές. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι οδηγοί, που ενώ έχουν στο αυτοκίνητό τους αντιολισθητικές αλυσίδες, όταν χρειασθεί δεν ξέρουν να τις τοποθετήσουν σ’ αυτό.

Οι αντιολισθητικές αλυσίδες τοποθετούνται πάντα στους κινητήριους τροχούς, για να προσφέρουν τη χαμένη πρόσφυση στο χιονισμένο οδόστρωμα. Δυστυχώς ακόμη και σήμερα υπάρχουν κάποιοι άσχετοι οδηγοί που κάνουν το αντίθετο. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουμε ότι τις αλυσίδες τις χρησιμοποιούμε μόνο σε δρόμους καλυμμένους με χιόνι και όχι σε δρόμους, γιατί τότε προκαλούν φθορές στα ελαστικά και στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου μας.

Σήμερα στην αγορά υπάρχουν διάφοροι τύποι αντιολισθητικών αλυσίδων, καθώς και άλλα αντιολισθητικά εξαρτήματα, για κάθε αυτοκίνητο και πορτοφόλι. Σε κάθε περίπτωση όμως, η οδήγηση του αυτοκινήτου με τοποθετημένες τις αλυσίδες πρέπει να είναι συνετή. Θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι ακόμη και με τις αλυσίδες, το αυτοκίνητο μπορεί να γλιστρήσει και να εκτραπεί από την πορεία του με απρόβλεπτες συνέπειες. Γι αυτό και καλό είναι να χειριζόμαστε το τιμόνι με απαλές κινήσεις, να αποφεύγουμε τις άσκοπες επιταχύνσεις και η ταχύτητα μας να μην ξεπερνά τα 30-40 km/h.

Όταν το χιόνι είναι πολύ, αλυσίδες χρειάζονται ακόμη και τα οχήματα 4Χ4, των οποίων ο οδηγός πρέπει να γνωρίζει σε ποιο άξονα θα τις τοποθετήσει. Το βιβλίο του κατασκευαστή αναφέρει που μπαίνουν οι αλυσίδες.

Τα χιονολάστιχα προσφέρουν πολύ καλύτερη πρόσφυση σε σύγκριση με τις αλυσίδες!

Μια πολύ καλή επιλογή είναι τα χειμερινά ελαστικά, τα λεγόμενα χιονολάστιχα, τα οποία κοστίζουν σχεδόν όσο και τα συμβατικά ελαστικά. Διακρίνονται για την πρόσφυσή τους στο χιονισμένο οδόστρωμα και μας απαλλάσσουν από το βάλε-βγάλε των αλυσίδων. Βεβαίως τα οφέλη στα χιονολάστιχα είναι πολλά περισσότερα, αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς κανένα πρόβλημα και σε βρεγμένους ή στεγνούς δρόμους καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, προσφέροντας βελτιωμένο κράτημα σε σύγκριση με τα απλά, καλοκαιρινά, ελαστικά.

Τα χιονολάστιχα τοποθετούμε στο αυτοκίνητο μας στις αρχές του χειμώνα και τα αντικαθιστούμε με τα συμβατικά μόλις μπει η άνοιξη. Το κακό με τα χιονολάστιχα είναι ότι κοστίζουν όσο και τα συμβατικά, αλλά φθείρονται πιο εύκολα λόγω της πιο μαλακής γόμας τους. Γι αυτό και θα πρέπει να τα βγάζουμε το καλοκαίρι και να τα αποθηκεύσουμε προκειμένου να μας βγάλουν για δεύτερο ή και τρίτο χειμώνα.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video