ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Ασταμάτητος ο Dumas κερδίζει και στο Pikes Peak

Μπορεί πριν μια εβδομάδα να κέρδισε στις 24 Ώρες του Le Mans με την Porsche 919 Hybrid, ωστόσο αυτό δε σταμάτησε τον Γάλλο Romain Dumas από το να κατακτήσει άλλο ένα θρυλικό αγωνιστικό event: την ανάβαση Pikes Peak στο πανύψηλο Κολοράντο των ΗΠΑ.

Ασταμάτητος ο Romain Dumas, κέρδισε και στο Pikes Peak International Hill Climb.

Πριν προλάβει να χαρεί τους πανηγυρισμούς με την ομάδα της Porsche στο Le Mans, ο Dumas πέταξε πάνω από τον Ατλαντικό για ένα σφιχτό αγωνιστικό πρόγραμμα ενόψει του Pikes Peak International Hill Climb. Τον γνωστό και ως "αγώνα προς τα σύννεφα" που τα τελευταία χρόνια γίνεται σε εξολοκλήρου ασφάλτινη διαδρομή κάνοντας μας να αναπολούμε τα εντυπωσιακά και επικίνδυνα χωμάτινα περάσματα του παρελθόντος.

Μετά από τέσσερις ημέρες δοκιμών, ο ακούραστος Γάλλος οδήγησε και κέρδισε στο Pikes Peak με ένα Norma M20 RD στην κατηγορία Unlimited, γράφοντας χρόνο  8:51.445. Μιλάμε δηλαδή για τον καλύτερο δεύτερο χρόνο που έγραψε κανείς στην ανάβαση, πίσω πάντα από το παγκόσμιο ρεκόρ που θεμελίωσε το 2013 ο Sebastien Loeb με το Peugeot 208 T16. Αυτή είναι η δεύτερη νίκη του Dumas στον συγκεκριμένο αγώνα (μετά το 2014), μια νίκη που δε μπόρεσε να απειλήσει σε καμία περίπτωση ο τοπικός Rhys Millen.

Ο περσινός νικητής, Rhys Millen, έγραψε τον δεύτερο χρόνο γενικής κερδίζοντας και την κλάση των ηλεκτρικών.

Ο Millen αν και δεύτερος, όχι μόνο πέτυχε το στόχο του να γράψει χρόνο κάτω από τα 9 λεπτά (πέτυχε 8:57.118), αλλά σημείωσε τον 3ο καλύτερο χρόνο ever και χρόνο ρεκόρ για την κατηγορία Electric-Modified. Το αυτοκίνητο του Αμερικανού ήταν το αποκλειστικά ηλεκτροκίνητο Drive eO PP03 ισχύος 1.368 ίππων, με το οποίο είχε κερδίσει το Pikes Peak το 2015.

Το στόχο της πέτυχε και η Honda, η οποία πήγε στο Κολοράντο με τρία NSX, δύο αυτοκίνητα δρόμου με μόνο τις απαραίτητες επεμβάσεις ασφαλείας (καθίσματα, roll-cage, πυρόσβεση κ.λ.π) και ένα πλήρως ηλεκτρικό αγωνιστικό. Το ένα από αυτά λοιπόν, έκανε την ταχύτερη ανάβαση στην κατηγορία Time Attack 2 (TA2) με τον Nick Robinson στο τιμόνι και μάλιστα με χρόνο 10:28.820, 11 δευτερόλεπτα ταχύτερα από τον δεύτερο της ίδιας κατηγορίας. Το αγωνιστικό EV concept NSX ήρθε δεύτερο στην κατηγορία των ηλεκτρικών, με χρόνο 9:06.015 ο οποίος το κατέταξε και στην τρίτη θέση ολόκληρου του αγώνα.

Δύο νίκες σε τρεις κατηγορίες πέτυχε η Honda με τα NSX.

Φωτογραφίες: Drew Phillips

Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video