ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Θετικό ή αρνητικό το να βγάζουμε δίπλωμα οδήγησης από τα 17;

Την έκδοση διπλώματος οδήγησης στα 17 έτη πρότεινε στην ολομέλεια της Βουλής ο Υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, με την προϋπόθεση ότι ο ανήλικος οδηγός θα συνοδεύεται από ενήλικα συνοδηγό.


Πράγματι, η συγκεκριμένη πρόταση είναι ενδιαφέρουσα, αλλά κατά την προσωπική μου εκτίμηση κρύβει παγίδες, οι οποίες θα πρέπει να εξεταστούν σοβαρά πριν εφαρμοστεί το μέτρο. Και πρώτα απ’ όλα το θέμα της ευθύνης! Ποιος θα τιμωρηθεί; Ο ανήλικος οδηγός ή ο ενήλικας συνοδηγός του όταν σημειωθεί παράβαση του Κ.Ο.Κ.;

Η οδήγηση από τα 17 πρέπει να γίνεται κάτω από αυστηρούς όρους, όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Όλοι γνωρίζουμε περιπτώσεις γονέων που δίνουν στα παιδιά τους το αυτοκίνητο τους, με αποτέλεσμα αυτή η ανοχή του γονέα να δίνει την αυθαιρεσία στο 17χρονο παιδί να οδηγήσει το αυτοκίνητο της οικογένειας και χωρίς μάλιστα την παρουσία του γονέα. Σήμερα για να αποκτήσει κανείς δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και ο νόμος αυτός ισχύει από τη δεκαετία του 80, ενώ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες δίπλωμα παίρνει κανείς στα 16 χρόνια.

Σε κάθε περίπτωση όμως η απόκτηση διπλώματος οδήγησης στα 17 είναι κάτι το θετικό, αλλά πάντα με την συνοδεία ενήλικα. Γιατί κακά τα ψέματα αν δει κανείς τι γίνεται στην επαρχία με τους ανήλικους οδηγούς θα τρομάξει. Βλέπουμε παιδιά 13 ετών να οδηγούν τρακτέρ, αγροτικά αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και κάθε τροχοφόρο και κανενός το αφτί δεν ιδρώνει. Ούτε του γονιού, ούτε της τροχαίας η οποία στα χωριά είναι ανύπαρκτη.

Ερχόμαστε τώρα στο δίπλωμα οδήγησης μοτοποδηλάτου, το οποίο χορηγείται σε όσους έχουν συμπληρώσει το 16ο έτος της ηλικίας τους. Και εδώ γεννάται το ερώτημα: Γιατί ο 16χρονος μπορεί και οδηγεί χωρίς συνοδεία στον ίδιο δρόμο και εφαρμόζει τον ίδιο Κ.Ο.Κ., ενώ ένας 17χρονος οδηγός θα πρέπει να συνοδεύεται μέχρι να γίνει 18 ετών; Κατά την γνώμη μου, τα παιδιά καλό είναι να μάθουν να οδηγούν από νεαρή ηλικία και να αποκτούν σωστές βάσεις και στον τομέα της οδήγησης, να μάθουν να σέβονται τους άλλους και πολύ περισσότερο να τηρούν τον Κ.Ο.Κ. όσο απαρχαιωμένος και αν είναι αυτός.


Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video