ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Το Clio R.S. 16 αποκαλύπτεται και φορά 2-λιτρο μοτέρ με 275hp

Λίγο πριν το διάσημο Grand Prix του Monaco η Renault Sport αποκάλυψε το "ειδικό" Clio R.S. 16, το ταχύτερο Clio που κατασκευάστηκε ποτέ, αφού φορά τον 2-λιτρο turbo κινητήρα του Mégane R.S. 275 Trophy-R. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό αγωνιστικό για το δρόμο, που κατασκευάστηκε για να γιορτάσει τα 40 χρόνια της Renault Sport και ταυτόχρονα την επίσημη επιστροφή της μάρκας στη Formula 1.

Με 275 ίππους από έναν 2-λιτρο turbo κινητήρα, αυτό είναι το πιο γρήγορο Clio που έγινε ποτέ!

«Στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο με πραγματικά εξαιρετικές επιδόσεις», δηλώνει ο Patrice Ratti, Διευθυντής στη Renault Sport Cars και επικεφαλής του συγκεκριμένου πρότζεκτ. Και βεβαίως ο στόχος επετεύχθη με την τοποθέτηση του καλύτερου κινητήρα της Renault Sport κάτω από το καπό του Clio. Ο λόγος για τον 2-λιτρο turbo ισχύος 275 ίππων και 360 Nm ροπής, ο οποίος με τη βοήθεια του αγωνιστικού τμήματος της Renault Sport κατάφερε και χώρεσε κάτω από το καπό. Αυτούσια στο Clio R.S. 16 μεταφέρθηκαν τόσο η μετάδοση όσο και το σύστημα ψύξης του κορυφαίου Mégane R.S. 275 Trophy-R, ενώ χρησιμοποιήθηκε και η εξάτμιση σε συνδυασμό με εξαρτήματα της Akrapovič για ένα απολαυστικό ηχητικό αποτέλεσμα.

Ο σχεδιασμός του αμαξώματος στο Clio R.S. 16 περιλαμβάνει ένα φαρδύτερο κατά 60mm body kit, νέες ζάντες 19 ιντσών αλλά τροποποιημένο προφυλακτήρα που φιλοξενεί τα LED R.S. VISION, τα φωτιστικά στο σχήμα της καρό σημαίας στο λογότυπο της Renault Sport. Την εξωτερική εικόνα συμπληρώνει ιδανικά το χαρακτηριστικό κίτρινο μεταλλικό χρώμα με μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες και αυτοκόλλητα εμπνευσμένα από το μονοθέσιο R.S. 16 της Renault Sport Formula One Team.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία αναφορά για έκδοση παραγωγής και το Clio R.S. 16 αναφέρεται στο επίσημο δελτίο τύπου ως "concept car". Το αυτοκίνητο μετά το GP του Monaco θα εμφανιστεί στο Goodwood Festival of Speed, στις 23-26 Ιουνίου.

Με κορυφαία αγωνιστική τεχνογνωσία και ένα αγριεμένο body kit, το Clio R.S. 16 είναι αν μη τι άλλο πανέμορφο.

Τα νέα LED εμπρός έχουν το σχήμα του σήματος της Renault Sport.

Τα γραφικά του Clio R.S. 16 είναι εμπνευσμένα από το μονοθέσιο της F1.



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video