ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Νέες φωτογραφίες του Hyundai Ioniq

hyundai-ioniq-fresh-pics-vid-3

H Hyundai δίνει σιγά σιγά περισσότερες φωτογραφίες Ioniq, χωρίς ακόμα να το έχει παρουσιάσει επίσημα. Το μοντέλο που θέλει να τοποθετηθεί απέναντι από το Toyota Prius, παίρνει κίνηση παίρνει από έναν 1.600αρη GDI κινητήρα απόδοσης 105 ίππων με 146 Nm ροπής, που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 43 ίππων με 170 Nm ροπής που τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου. Το Hyundai Ioniq κατασκευάζεται πάνω σε μία ολοκαίνουρια πλατφόρμα ειδικά σχεδιασμένη γι’ αυτό, που έχει την δυνατότητα “φιλοξενίας” τριών διαφορετικών powertrains. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό, στο οποίο μία υψηλής χωρητικότητας και υπερ-αποδοτική μπαταρία θα τροφοδοτεί έναν ηλεκτροκινητήρα, ένα υβριδικό στο οποίο “πρωταγωνιστεί” o βενζινοκινητήρας και ένα plug-in υβριδικό όπου “πρωταγωνιστεί” ο ηλεκτροκινητήρας, με τις μπαταρίες όλων να προέρχονται από την LG Chem.

hyundai-ioniq-fresh-pics-vid-5

Η plug-in υβριδική έκδοση θα προσφέρεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού, τα οποία θα επηρεάζουν την κατανάλωση του οχήματος. Αυτό γιατί στη βασική του έκδοση θα πατάει σε 15άρες ζάντες με ελαστικά διαστάσεων 195/65, με την μικτή κατανάλωση να είναι 4,4 λίτρα/100 χλμ. και στην ακριβότερη ζάντες 17 ιντσών και ελαστικά 225/45 με μικτή κατανάλωση 4,95 λίτρα/100 χλμ. Το βάρος του στην πρώτη θα αγγίζει τα 1.380 κιλά, ενώ στην πιο πλούσια 1.410 κιλά.

H θερμική απόδοση του κινητήρα εσωτερικής καύσης αγγίζει το 40%, όντας ίδιος με τον αντίστοιχο 1.800άρη του νέου Prius. Η ροή του λαδιού έχει απλοποιηθεί με τη βαλβίδα ελέγχου λαδιού εισαγωγής (OCV), που είναι ενσωματωμένη με τον μεταβλητό χρονισμό των βαλβίδων (CVVT) και από τη στιγμή που μπλοκ θερμαίνεται γρήγορα, υπάρχουν λιγότερες τριβές στον κινητήρα, άρα και μικρότερη κατανάλωση καυσίμου. Ο κινητήρας θα συνδυαστεί με ένα ειδικά εξελιγμένο ηλεκτρικό μοτέρ και θα κουμπώσει πάνω σε ένα νέο 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο.

hyundai-ioniq-fresh-pics-vid-1

Στο εσωτερικό του υπάρχουν μπλε λεπτομέρειες, κοφτό τιμόνι, ψηφιακός πίνακας οργάνων και μεταλλικά διακοσμητικά. Το κορεάτικο μοντέλο θα έχει καλύτερη κατανάλωση καυσίμου από το γιαπωνέζικο μοντέλο στον αυτοκινητόδρομο, επειδή θα διαθέτει setup “ενός κινητήρα, ενός συμπλέκτη”. Η αποτελεσματικότητα του συστήματος του Ioniq, σύμφωνα με την εταιρία βασίζεται στο ότι είναι απλό, ελαφρύ και φθηνό. Το Prius, αντίθετα, χρησιμοποιεί πιο πολύπλοκες ρυθμίσεις δύο κινητήρων. Όμως, το setup ένας-κινητήρας, ενός-συμπλέκτη είναι δύσκολο να κατασκευαστεί, διότι είναι δύσκολο να συγχρονιστεί το περιστρεφόμενο μοτέρ με την ταχύτητα του κινητήρα, πριν τα “ενώσεις” μέσω ενός συμπλέκτη. Η Hyundai επιλύει το πρόβλημα, υιοθετώντας ένα ισχυρό κεντρικό επεξεργαστή που είναι αρκετά γρήγορος για να διαχειριστεί ένα γρήγορο και ομαλό κλείδωμα του συμπλέκτη, με αυτό να διαρκεί μόλις 0,6 δευτερόλεπτα.

hyundai-ioniq-fresh-pics-vid-2

Το όνομα του μοντέλου προέρχεται από τη λέξη “ιόν” – δηλαδή ένα άτομο το οποίο φέρει ηλεκτρικό φορτίο. Σαφής αναφορά στον συνδυασμό των “ηλεκτρισμένων” powertrains με τα οποία θα είναι διαθέσιμο το μοντέλο. Όσο για το “Q”, το οποίο φαίνεται και στο logo του αυτοκινήτου, δείχνει μία νέα προσέγγιση στο ζήτημα των αυτοκινήτων με χαμηλές εκπομπές ρύπων – ότι κι αν σημαίνει αυτό. Να θυμίσουμε ότι το όνομα “Ioniq” είχε χρησιμοποιηθεί από την Hyundai το 2012, στο ομώνυμο concept. Το ντεμπούτο του Ioniq θα γίνει στην έκθεση της Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο.

[See image gallery at www.autoblog.gr]



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video