ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Grosjean: Δεν ήμουν έτοιμος για F1 στο ντεμπούτο μου

Romain Grosjean

Ολοένα και μικρότερος γίνεται ο μέρος όρος ηλικίας των οδηγών στη Formula 1. Αυτό συμβαίνει διότι οι οδηγοί εισέρχονται στο άθλημα σε νεαρές ηλικίες, αλλά το ερώτημα είναι αν όντως είναι έτοιμοι για το μεγάλο βήμα στην καριέρα τους. Πολλοί από αυτούς δεν είναι, απλώς οι χορηγοί που έχουν από πίσω τους είναι μια σημαντική βοήθεια, ενώ κάποιες ομάδες θέλουν να επενδύσουν σε νεαρά ταλέντα, όπως είναι για παράδειγμα η Toro Rosso.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο και να επιβάλει πιο αντικειμενικά κριτήρια, η FIA τροποποίησε τον κανονισμό, έτσι κανένας οδηγός δε θα μπορεί να αποκτήσει super licence πριν από τα 18 του χρόνια, ενώ θα πρέπει να έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 40 βαθμούς από μικρότερες κατηγορίες, παίρνοντας βαθμούς για κάθε θέση που κατακτά στο πρωτάθλημα.

Ο Romain Grosjean μπήκε στον κόσμο της Formula 1 το 2009, όταν ήταν 23 ετών. Σήμερα, στα 29 του χρόνια, παραδέχεται πως δεν ήταν έτοιμος, καθώς η πίεση και οι απαιτήσεις ήταν σε μεγάλο βαθμό.

Μου είπαν: «Έχεις 7 Grands Prix να «σπάσεις τα δόντια σου» και το 2010 θα είσαι στο μονοθέσιο». Ξεκάθαρα, ήταν πολύ νωρίς για ‘μένα. Σήμερα, υπάρχουν 17χρονοι που είναι έτοιμοι για τη Formula 1. Εγώ δεν ήμουν στα 23 μου. Επίσης, ο manager μου ήταν ο Flavio Briatore, που αποκλείστηκε από τη Formula 1 μετά από το crashgate. Έπρεπε να γίνε κάθαρση κι εγώ ήμουν μέρος αυτού. Γι’ αυτό κι έπρεπε να επιστρέψω.

Ο Γάλλος από τα μέσα του 2012 επισκέπτεται ψυχολόγο, η οποία τον έχει βοηθήσει να στην ψυχική του ηρεμία και στην συγκέντρωση σε αυτό που πρέπει. Σε αυτό τον βοήθησε και το γεγονός ότι έγινε πατέρας -τον Ιούλιο του 2013-, με τη νέα του ομάδα να είναι η Haas, δίχως, όμως, αυτό να γίνεται για τη μελλοντική μετακίνηση στη Ferrari.

Δουλεύω με μία ψυχολόγο από το Βελγικό Grand Prix του 2012. Είναι μια ψυχολόγος που δουλεύει με κορυφαίους αθλητές. Ήταν πραγματικά ενδιαφέρον να δω πώς να καταλάβω τα πράγματα, να προχωρήσω, να καταλάβω πράγματα πριν τα ζήσω. Με έκανε πιο υπομονετικό, με βοήθησε να καταλάβω γιατί παίρνω λάθος ή σωστές αποφάσεις και γιατί δεν το κάνω με τον τρόπο που θέλω. Επίσης, υπάρχει και η πατρότητα: όταν είσαι κορυφαίος αθλητής, θέλεις να εστιάσεις στην καριέρα σου, αλλά την ίδια στιγμή, το να γίνεις πατέρας, είναι το καλύτερο πράγμα στον κόσμο.



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video