ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Απορρίφθηκε ο εναλλακτικός κινητήρας από τη Formula 1

Formula 1

Τα περισσότερα ήταν έτοιμα για την εισαγωγή ενός νέου, δεύτερου τύπου κινητήρα, μετά από το βέτο της Ferrari στο μείωση της τιμής πώλησης. Η FIA είχε ξεκινήσει τη διαδικασία υποβολής ενδιαφέροντος από τους κατασκευαστές, με τις Ilmor, AER και Mecachrome να ανταποκρίνονται θετικά, εν αντιθέσει με την Cosworth, η οποία διαφωνεί με την ύπαρξη δύο τύπων κινητήρα, ενώ δεν βλέπει κέρδη από μία τέτοια «επένδυση».

Καλά τα σχέδια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, όμως ήταν απαραίτητη η έγκριση των σχεδίων της από την Επιτροπή της Formula 1. Αυτή δεν ήρθε ποτέ, αφού στη χθεσινή συνεδρίαση η πλειοψηφία διαφωνούσε. Βέβαια, θα πρέπει να βρεθεί λύση στα προβλήματα που υπάρχουν με τους τωρινούς κινητήρες, όπου το βασικότερο εντοπίζεται στην τιμή πώλησης, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία να αναφέρει:

Η Επιτροπή της Formula 1 ψήφισε να μην ακολουθήσουμε την επιλογή του εναλλακτικού πελατειακού κινητήρα σε αυτή τη φάση, ωστόσο μπορεί να γίνει επανεκτίμηση μετά από τις προτάσεις των κατασκευαστών κινητήρων στο Strategy Group. Οι εμπλεκόμενοι έχουν συμφωνήσει να αντιμετωπίσουν βασικούς τομείς των τωρινών power units, όπως είναι: Η εγγυημένη προμήθεια power units στις ομάδες· η ανάγκη για τη μείωση του κόστους των power units προς τις πελατειακές ομάδες· η απλοποίηση των τεχνικών προδιαγραφών των power units· ο βελτιωμένος ήχος.

Οι κατασκευαστές, σε συνδυασμό με τη FIA, θα παρουσιάσουν μία πρόταση μέχρι της 15 Ιανουαρίου του 2016 που θα επιδιώξει να δώσει λύσεις στα παραπάνω προβλήματα. Η πρόταση θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ελάχιστου αριθμού ομάδων που πρέπει ένας κατασκευαστής να δίνει κινητήρες, εξασφαλίζοντας ότι όλες οι ομάδες θα έχουν πρόσβαση σε ένα power unit.

Τα μέτρα θα πρέπει επίσης να υποβληθούν για να μειώσουν το κόστος των power units προς τις πελατειακές ομάδες, όπως και για τη βελτίωση του ήχου. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς συμφώνησαν ότι οι αλλαγές αυτές θα εφαρμοστούν το 2017 το νωρίτερο ή το 2018 το αργότερο. Η πρώτη συνάντηση των κατασκευαστών power units και της FIA θα γίνει αυτή την εβδομάδα στο Grand Prix του Abu Dhabi.

Ο ελάχιστος αριθμός των ομάδων για κάθε κατασκευαστή έχει προκύψει μέσα από το πρόβλημα της Red Bull να βρει έναν κινητήρα για το 2016. Όσον αφορά τον ήχο, αυτό που ζητά η τεράστια πλειοψηφία είναι το ουρλιαχτό των ατμοσφαιρικών μοτέρ, ενώ, το να διαβάζεις για απλοποίηση των τεχνικών προδιαγραφών σε τόσο περίπλοκα power units είναι το λιγότερο τραγικό…



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video