ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Cambridge εξελίσσουν νέο τύπο μπαταριών, λιθίου-οξυγόνου (Li-O2)

charging-car-cu-620

Κακά τα ψέματα, οι λόγοι πολλοί αποθαρρύνονται και σκέφτονται την αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος, είναι η αργή φόρτιση των μπαταριών, καθώς αυτή συνήθως με πρίζα σπιτιού διαρκεί μίνιμουμ 8 ώρες και μόνο με κάποιον επιπλέον ταχυφορτιστή μπορεί να πέσει σε “νορμάλ” τιμή, της τάξης των 2-3 ωρών, αλλά κυρίως η αρκετά περιορισμένη αυτονομία τους.

Πάνω στην τελευταία εργάζεται επιμελώς ομάδα επιστημόνων του πανεπιστημίου του Cambridge, καθώς δημιούργησαν μια νέα σύνθεση των μπαταριών, την λιθίου-οξυγόνου (Li-O2) που υπόσχεται ότι θα αυξήσει δραματικά το μεγαλύτερο πρόβλημα των EVs, την αυτονομία τους. Αυτή συγκεντρώνει δέκα φορές μεγαλύτερη ενέργεια σε σύγκριση με την υπάρχουσα τεχνολογία ιόντων-λιθίου.

Είναι γνωστές ως μπαταρίες “λιθίου αέρα” με τους επιστήμονες να πιστεύουν ότι η αυτονομία τους μπορεί να φτάσει κοντά σε αυτή ενός συμβατικού αυτοκινήτου. Τα καλά νέα δεν τελειώνουν εδώ καθώς οι επιστήμονες λένε ότι η νέα μπαταρία θα είναι 80% ελαφρύτερη και ισόποσα φθηνότερη σε σχέση με τις μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Δυστυχώς, αν και αυτά ακούγονται ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά και ελκυστικά, η ανάπτυξη τους βρίσκεται σε αρχικά στάδια και δεν θα υπάρχει μαζική εμπορική χρήση σε διάστημα μικρότερο των 10 χρόνων. Το κύριο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίζουν οι απιστήμονες είναι η χαμηλή ικανότητα της μπαταρίας να επαναφορτίζεται και να αποφορτίζεται, με τους ειδικούς να αναφέρουν ότι θα διατηρούν το ποσοστό απόδοσης τους στο 93% και θα έχουν διάρκεια για περισσότερο από 2.000 επαναφορτίσεις.



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video