ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ. ΚΑΙ... ΝΑ ΜΑΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ!

Η Bosch θέλει σύστημα αποφυγής πεζών σε αυτοκίνητα παραγωγής μέχρι το 2018

Bosch-Has-a-Pedestrian-Avoidance-System-It-Wants-to-Put-in-Real-Cars-By-2018

Η Bosch, όπως πρακτικά όλες οι εταιρίες του κλάδου, εξελίσσει συστήματα αυτόνομης οδήγησης. Στις αρχές του έτους άλλωστε είχε παρουσιάσει ένα πλάνο για το πώς σκοπεύει να παρέχει αυτή την τεχνολογία στους κατασκευαστές μέχρι το 2025. Τώρα, ανακοίνωσε ότι δουλεύει πάνω σε ένα σύστημα αποφυγής πεζών, το οποίο μάλιστα θέλει να περάσει σε αυτοκίνητα παραγωγής μέχρι το 2018.

Το σύστημα χρησιμοποιεί μία στερεοσκοπική κάμερα που παρακολουθεί τον δρόμο για πεζούς και άλλα αυτοκίνητα ενώ το λογισμικό που λειτουργεί στο παρασκήνιο προβλέπει τα πιθανά μονοπάτια που θα ακολουθήσουν αυτοί με βάση την ταχύτητα και την κατεύθυνση στην οποία κινούνται. Το λογισμικό αποτελείται από αλγόριθμους που βασίζονται σε τεράστια datasets συμπεριφοράς πεζών, τα οποία με τη σειρά τους προέρχονται από ώρες επί ωρών υλικού dashcams.

bosch_diagra_640

Το ενδιαφέρον είναι ότι το σύστημα δεν κάνει τίποτα αν δεν εντοπίσει πρώτα αντίδραση από τον οδηγό. Αν υπάρξει αντίδραση αλλά το σύστημα πιστεύει ότι αυτή δεν είναι αρκετή για να αποσοβήσει την σύγκρουση, θα βοηθήσει. Η ομάδα που έχει αναλάβει την εξέλιξη του συστήματος, ισχυρίζεται ότι αν ο οδηγός αντιδράσει έστω και μισό δευτερόλεπτο πριν την σύγκρουση, το σύστημα βοηθά στην αποφυγή της στο 60% των περιπτώσεων.

Σου φαίνεται περίεργη η λειτουργία της τεχνολογίας της Bosch; Επί της ουσίας, αποτελεί παράκαμψη της πολυπλοκότητας των ζητημάτων ηθικής που παρουσιάζονται σε συστήματα αυτόνομης οδήγησης. Το σύστημα δεν αποφασίζει μόνο του την ανάληψη δράσης αλλά αφήνει τον οδηγό να το κάνει. Όταν το κάνει, τότε απλά τον βοηθά και όλοι είναι “καλυμμένοι”.



Πηγή
Μοιραστείτε το στο Google Plus

1ki1 news - 1ki1news

Το 1ki1 News Group είναι πολυσυλλεκτικός διαδικτυακός τόπος που ανανεώνεται συνεχώς, όλο το 24ώρο, όλο τον χρόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ΜΕΡΙΚΑ ΜΟΝΟ (από τα πρώτα)... ΜΙΚΡΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΖΩΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΑΝ ΤΟ 1ki1 news ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 1ki1 news group MMS (modern media services) ME 1 ΚΕΝΤΡΙΚΟ SITE ΚΑΙ 100 "ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ" BLOGS ΑΠΛΩΝΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ ΣΤΙΣ 13 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ!

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ 1ki1 news ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ (ή όποιο άλλο όνομα της κάθε περιφέρειας).

ΠΙΛΟΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ 1ki1 news ΑΓΡΙΝΙΟ ΠΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΑΚΟΜΑ BLOGS ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ 1ki1 news!

ΗΔΗ ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ PROJECT ΠΑΡΑ... ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΣΟ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ΟΣΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ BLOGGERS.

1ki1 News Group Video